Ministerul Educației al Republicii Moldova desfășoară în lunile aprilie-mai 2017, în instituțiile de învățământ preuniversitar din republică, Campania informațională ”Mă accept așa cum sunt”, organizată de către Centrul de Resurse Național în Serviciile de Sănătate Prietenoase Tinerilor Neovita.

Scopul Campaniei constă în diseminarea bunelor practici acumulate în cooperarea între Centrele de Sănătate Prietenoase Tinerilor și instituțiile de învățământ.

În acest sens, la data de 19.04.2017, în incinta IMSP Centrul de Sănătate Drochia ,,Anatolie Manziuc” a avut loc seminarul de instruire ”Mă accept așa cum sunt”, la care au participat directorii adjuncți pe educație din instituțiile de învățământ preuniversitar din raionul Drochia.

Seminarul de instruire a fost organizat și petrecut de către Svetlana Nicov – șef al Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor ”Ana” și Elena Braguța – psiholog în cadrul Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor ”Ana”.

Agenda seminarului a conținut așa subiecte ca:

  •           Salutarea și prezentarea participanților - reușite și provocări în lucrul cu copiii/adolescenții;
  •           Brainstorming;
  •      Prezentarea problemelor cu care se adresează tinerii la medicii de familie și semnificațiile ascunse ale acestora;
  •           Schimbările în adolescență și rolul comunicări empatice cu adolescenții;
  •           Prevenirea problemei de sănătate mintală la adolescenți;
  •           Limitele confidențialității;
  •          Elaboarea Planului calendaristic pentru Campania informațională ,,Mă accept așa cum sunt” în instituțiile de învățământ preuniversitar.
  •           Coordonatorii de voluntari în instituțiile de învățămînt preuniversitar și voluntariatul.

 P Pe marginea temelor abordate s-au încins discuții aprinse, participanții fiind foarte cointeresați și activi. Impactul acestui seminar de instruiri s-a dovedit a fi unul constructiv, indiscutabil util pentru aplicarea în practică a experiențelor și cunoștințelor acumulate.

În conformitate cu graficul elaborat, astfel de instruiri vor fi petrecute cu diriginții de clasă și cu 2-3 elevi din fiecare instituție care, ulterior, vor transmite mesajele către semenii săi.

   

Căutare

STRATEGIA 2016-2020

Links