Promovarea înțelegerii problemelor legate de dizabilitate și mobilizarea susținerii demnității, drepturilor și bunăstării persoanelor cu dizabilități este o prioritate a administrației publice locale de nivelul doi din raionul Drochia.

În contextul celor relatate supra, Igor Grozavu, vicepreședintele raionului Drochia în comun cu Tudor Golban, șeful Direcției asistență socială și protecție a familiei Drochia, depun tot efortul pentru a aduce culori în viața celor mai triști ca noi.

În acest sens, dânșii au efectuat la data de 28 noiembrie curent, o vizită la familia Cebotari din satul Drochia în scopul monitorizării cursului lucrărilor de reparație a spațiului locativ.

Familia Cebotari este una de etnie romă în care coabitează patru membri ai familiei, dintre care trei sunt persoane încadrate în gradul de dizabilitate sever.

Conform deciziei Consiliului raional Drochia nr. 6/11 din 02 noiembrie 2017, familiei Cebotari i-au fost alocate 35000 lei pentru procurarea materialelor de construcție pentru finisarea reparației casei la sol pe care o deține familia.

La aceasta, au mai contribuit substanțial Asociația obștească „Copil-Comunitate-Familie Moldova” (CCF Moldova) și Asociația obștească ”Concordia. Proiecte sociale”.

Tot ieri, oficialii au mers la Azilul pentru bătrâni și persoane cu dizabilități din satul Gribova pentru a identifica soluții de îmbunătățire a condițiilor celei de-a doua clădiri de pe teritoriul adiacent Azilului, nefuncțională de mai mult timp.

Recent, clădirea a fost conectată la sistemul de gazificare și energie termică.

Azilul va permite plasamentul a încă 15 beneficiari.

  

Căutare

STRATEGIA 2016-2020

Links